42x

Zo kun je de perfecte poster muur maken

Ben jij ook zo’n liefhebber van posters in huis? Je hoeft alleen maar een kleine aanpassing te maken waarmee je al een hele andere look creëert. Daarnaast kun je posters ook regelmatig wisselen door bijvoorbeeld een wissellijst van https://www.aluminium-wissellijsten.nl/ aan te schaffen. Zomerse kleurenposters of zwart-witte posters voor in de winter, de mogelijkheden zijn eindeloos. Wil jij weten hoe je de perfecte poster muur maakt? In dit artikel geven we je tips om zelf een poster wand te maken met prints die je zelf uit mag kiezen.

Doe inspiratie op

Om te beginnen is het belangrijk om te weten wat jouw persoonlijke stijl is. Kijk van tevoren eens op Pinterest of in verschillende interieurtijdschriften om inspiratie op te doen. Zo kun je vast kijken welke lijsten jij mooi vindt en welke kleurenpalet aan posters jou het meest aanspreekt. Bedenk van tevoren goed de kleuren van de muur en de kleuren in jouw interieur zullen matchen met de posters die jij wilt bestellen. Over de muur gesproken, kijk ook hoeveel ruimte je daadwerkelijk hebt voor een poster muur. Staat er een dressoir tegen de muur of een lage boekenkast? Dan kun je er ook voor kiezen verschillende posters op de kast te plaatsen. Een richtlijn is om de posters zo op te hangen dat ze dichter bij het meubilair hangen dan naar het plafond, maar je moet natuurlijk doen wat je zelf mooi vindt. 

Blijf variëren

Gebruik verschillende formaten lijsten om het een beetje speels en spannend te houden. Vooral bij een grote muur is het aan te raden meerdere posters in verschillende maten te plaatsen. Je kan eindeloos variëren in formaten en een mix van horizontale en verticale lijnen maken. Ook kun je verschillende kleuren en stijlen combineren met elkaar, zeker als je niet bang bent om out-of-the-box te denken. Wil je veel verschillende prints toch bij elkaar brengen, zorg er dan wel voor dat je dezelfde stijl en kleur lijsten gebruikt. Zo zorg je ervoor dat het een geheel blijft. Als je posters uit een bepaald thema hebt, zoals alleen zwart-wit posters, wil je misschien juist met verschillende soorten fotolijsten werken. Het kan bijvoorbeeld erg leuk zijn om zwarte en witte houten fotolijsten te combineren. 

Maak een poster collage 

Heb je jouw favoriete posters uitgekozen? Dan gaan we de poster muur maken. Bepaal allereerst hoe groot de fotowand wordt door de breedtes van alle fotolijsten en de afstand daartussen te bepalen. Meet vervolgens de afstand tussen de fotolijsten en markeer de hoeken. Begin in het midden en hang de eerste lijst op de gewenste plek. Herhaal daarna dezelfde stappen voor alle andere fotolijsten één voor één, uitgelijnd met de eerste fotolijst. Heb je al (wissellijsten in huis en wil je de posters vervangen voor iets nieuws? Dan kan je de voorbeeld poster die standaard in de lijst zit gebruiken om met schilderstape op de muur te plakken om de juiste positie te bepalen.